צ'אט תמיכה
362

סיפור מהשבוע:)

לעמוד הבא

אין כמו לשבת בחוץ, לנשום אויר טוב ולפתוח שולחן מפנק כמו שצריך.
השבוע לקוחה מקסימה התקשרה אלי-" יש לי ארוחת צוות בטבע, אני רוצה משהו שהוא גם יפה, גם קליל אבל שלא יראה כמו פיקניק של בית ספר...

אז...

לעמוד הבא

ישר חשבתי על מגשים צבעוניים, שילובי טעמים ומרקמים, דברים שנשארים טריים גם בשטח.
פלטות ירקות מרעננות, כריכונים קטנים במגוון סוגי לחמים, עוגיות שמרימות ומיץ טבעי שמכניס צבע גם לכוס.

הטבע עשה את שלו, והאוכל השלים את התמונה- יצאה להם ארוחה שהיא בדיוק מה שצריך-אלגנטית ,טעימה ומרגישה כמו בוטיק בטבע.

קבלו הצצה מהשטח:)

וכמובן אם אתם חולמות על אירוח כזה- כנסו לאתר ותתחילו להנות:)

851

רוצה לפתוח את הבוקר בארוחה קלילה בריאה ואנגרטית?

לעמוד הבא

האמת? זה יכול להיות פשוט.
כמה דקות של הכנה, וקיבלת בוקר שמרגיש כמו פינוק של בית קפה-יוגורט קרמי, גרנולה פריכה ונגיעות דבש שמעלה חיוך בכל ביס. זה קל, זה יפה, וזה טעים ברמות.
נסי להכין פעם אחת, ותראי איך זה עושה בוקר טוב באמת:)

אז מה צריך?

לעמוד הבא

כל הטוב שמרגיש גרנולה ביתית:


3 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס גרעיני חמניה
כף שומשום
1/2 כוס שקדים פרוסים
כוס שקדים שלמים
1/4 כוס שמן
2 כפות סוכר חום
1/3 כוס דבש
2 כפות חמוציות

ו---

לעמוד הבא

מערבבים את רכיבי הגרנולה (ללא החמוציות),
פורסים על תבנית ואופים על 160 מעלות 40-50 דקות, כאשר כל 10 דקות מערבבים היטב.
כשהשיבולת שועל מזהיבה- הגרנולה מוכנה:)
לאחר מכן מוסיפים את החמוציות.

מוזגים לכוסות את היוגורט והגרנולה.


התוצאה? קינוח מהמם, מרענן וצבעוני :)


בהצלחה!

882

עמוס לך? לחוץ לך?

לעמוד הבא

גם לך יש עומס מטורף של ערב חג?
אני כל כך מזדהה איתך.
בשבועות האחרונים היתי בעומס מטורף של הזמנות, אירועים והכנות
ובין לבין את עדיין צריכה להעמיד ארוחת ערב לילדים, רציתי לשתף אותך בפתרון המושלם שלי לרגעים כאלו,

סושי טורטייה!

קל, צבעוני, כיפי והכי חשוב -הילדים חוטפים את זה בשנייה
אז יאלה, תתחילי להכין:)

1.הניחי טורטייה על משטח עבודה, מרחי שכבה דקה של גבינת שמנת.
2. סדרי על הטורטייה חביתה, עגבניות, בצל ירוק (ולמי שממש יש זמן יכולה להוסיף פטריות ובצל מטוגן:)
3. גלגלי את הטורטייה בחריצות, כמו סושי, הדקי מעט.
4. חתכי לפרוסות של כ-2 ס"מ
5.סדרי בצלחת, ולפני שתסיימי זה יגמר:)

בתאבון!
חג שמח!!
הכנות קלות נעימות וטעימות:)

חלומי מגשי אירוח
חלומי מגשי אירוח
בישול ואפיה

לא צריך לטגן או לאפות את הטורטייה מרגיש לי בצקי מידי לאכול ככה

2 שאלות
1565

איך מרימים אירוח שנראה וואו בלי לעבוד קשה?

לעמוד הבא

הסוד נמצא בפרטים הקטנים, והיום, אני משתפת אתכם בכמה טיפים מנצחים למגשי אירוח מרשימים:)

1. שחקו עם הגבהים

לעמוד הבא

אל תשימו הכול שטוח- השתמשו בקעריות, מגשים מוגבהים, או אפילו קופסא הפוכה מתחת למפה, זה יוצר עניין ומושך את העין.

2. שלבו צבעים

לעמוד הבא

ירקות טריים, פירות עונתיים, פרחים חיים.
ככל שיותר צבעוני-ככה יותר מזמין!
תוכלו גם לשחק עם הצבעים של המפה כך שתהיה בהירה, אבל צבעונית, היא תבליט ותוסיף ליופי של המגשים. (תראו בתמונה כמה הצבע התכלת מוסיף)

3. אל תעמיסו-תאזנו

פחות זה לפעמים יותר, תנו לכל מרכיב את המקום שלו על המגש/ על השולחן בצורה נעימה ונקייה.

רווח קטן וקבוע בין הכלים מאפשר לכל מנה לעמוד בפני עצמה ויוצר מראה נקי ואסתטי,

(שימו לב לרווח הקטן כמה הוא משפיע:)

אז אם מתחשק לכם להרים אירוח מרשים,

בלי להסתבך-

קצת יצירתיות, הרבה אהבה.

או פשוט מגש מוכן שיגיע עד אליכם*)

כנסו לאתר ותתרשמו:)

4266

רוצים להרשים את האורחים בחג?

לעמוד הבא

תנו לסילקא את הבמה!
קרפצ'ו סלק היא בדיוק המנה שתקפיץ את שולחן החג, צבעוניות, קלילות, אלגנטיות, ומושלמת לפתיחה מרעננת.

אז מה צריך?

לעמוד הבא

- סלקים בינוניים- שמן זית איכותי
- חומץ בלסמי (ניתן להשתמש בחומץ רגיל )
- סוכר/ סילאן
- מלח גס
- גבינת פטה/ בולגרית מפוררת (לארוחה חלבית, מושלם גם בלי.)
- אגוזים קצוצים/ קשיו/ פיסטוק.
- ירוקים לקישוט- עלי פטרוזיליה/ בצל ירוק.

ומה עושים עם זה?

לעמוד הבא

1. מבשלים את הסלק במים עד לריכוך.
2. פורסים את הסלק דק דק (כמה שיותר דק. יותר טוב!)
3. מסדרים את הפרוסות על מגש או צלחת עגולה ושטוחה.
4. מזלפים מעל הסלקים הפרוסים שמן זית, חומץ, סוכר(סילאן) ומעט מלח.

לסיום ולקישוט

מפזרים מעל את הגבינה, הירוקים , והאגוזים לקישוט.
ויש לכם מנה מרשימה שמוכנה ברגע.
כל מה שנשאר? לשמור במקרר ולשלוף רגע לפני שהאורחים מגיעים:)
שנה טובה,
ושיסתלקו שונאינו:)

4116

מחפשים מנה קלילה, טעימה ומרשימה לשולחן האירוח?

לעמוד הבא

טורטיות במילוי שווארמה דג הן הלהיט שירים כל שולחן – ביסים קלילים, צבעוניים ומלאי טעם, שנראים נפלא על מגש אירוח חגיגי. בלי סיבוכים ובלי ציוד מיוחד: מגלגלים, חותכים, מסדרים – ומשם האורחים כבר עושים את הקסם.

אז מה צריך?

לעמוד הבא

1. פילה דג טרי (למשל אמנון)
2. בצל
3. עגבניות
4. חסה (לאליק אם יש)
5. עשבי תיבול (פטרוזיליה/כוסברה)
6. לימון טרי
7. שום כתוש
8. גריל דג, פלפל שחור, מלח
9. מיונז +צילי מתוק
10. טורטיות

ו--לעבודה,

לעמוד הבא

1. קולים את הטורטייה- מחממים את הטורטייה על מחבת מעט מכל צד.
2. מכינים את הדג- אופים את הדג בתנור למשך 15 דקות עם לימון ומעט מלח.
3. מקרמלים את הבצל- מטגנים בצל ושום עד להשחמה עדינה.
4. מכינים את השווארמה- מפוררים את הדג לתוך הבצל המקורמל, מוסיפים את התבלינים, צולים/מטגנים קלות עד שהוא מוכן.

סוף סוף-השלב הטעים באמת:)

לעמוד הבא

1. מרכיבים- פותחים את הטורטייה, מורחים שכבת מיונז וצי'לי מתוק, מוסיפים עלים ירוקים, ירקות טריים, וחתיכות דג שווארמה חם ומפנק.

2. מגלגלים- מקפלים את הטורטייה לשניים, (כמו בתמונה)

דוחפים את החלק העליון כלפי פנים ליצירת גליל יפה ומהודק, ומגלגלים עד הסוף.

3. חותכים- עוטפים בנייר עיתון, מכווצים את שני הקצוות בצורת סוכריה וחותכים באלכסון עם סכין חדה, מגישים את הטורטייה כשני חצאים יפים ופתוחים-בול למגשי אירוח!

למה זה מושלם למגשי אירוח?

-מנה אישית ומסודרת, כל אחד מקבל גליל עטוף נקי ונח לאכילה.

-מרשים בלי להתאמץ, מביא טאץ יוקרתי ישר לשולחן שלך.

-ורסטילי, אפשר לגוון עם תוספות כמו טחינה, חמוצים ועוד.

בתאבון:)

התראות

טוען התראות...